S.O.S.
Com baixar-se un gif
Abans d'entrar en matèria i de saber com es pot transparentar o, fins i tot si ets un bon dibuixant, construir un gif, començarem per una cosa molt senzilla però que provoca la majoria de les consultes que em feu arribar via email: com baixar un gif animat? Fàcil... malgrat que sempre es fàcil allò que es coneix i complicat el que no sabem.
El primer que heu de fer es posar el cursor (la fletxa) damunt del gif que desitgeu baixar-vos i amb el botó dret del ratolí seleccionar la opció "guardar como" o "save as"... això està en funció del navegador que feu servir. Tan sols us queda escollir el directori on vulgueu guardar-lo i ja està!!! Senzill oi?. Davant de qualsevol dubte ja sabeu: gifsanimados@espaciolatino.com
 

 
 
Dissenya o transparenta els teus gifs animats
Els gifs animats són varies imatges en format gif unides pel programa adequat. Podríem parlar tranquil·lament de "Dibuixos animats" até que la tècnica emprada és pràcticament la mateixa. Hi ha molts programes que pots trobar per internet, però segurament "Animation Shop" que ve conjuntament amb les versions a partir de la 5.0 del "Paint Shop Pro" o el "Gif Construction Set" són els millors per a tractar els gifs animats... i no tinc comissió per aquesta recomanació... Que quedi clar eh! També necessitarem utilitzar altres programes com el Paint Brush de Windows i el Photo Editor d'Office. Malgrat tot hi ha un munt de programes semblants a aquests. 
Evidentment si ets un bon dibuixant pots crear els teus propis gifs animats. En cas contrari hauràs de conformar-te, i aquest es el meu cas, amb intentar aconseguir la màxima qualitat en las animacions que trobis per la xarxa... No fa falta que et recomani, malgrat que ho faré igual... jajaja!!! una excel·lent pàgina que trobaràs a: http://gifsanimados.espaciolatino.com
Vinga... som-hi!!!

 
Aquesta bandera de la pau ens servirà d'exemple

 
Com heu comprovat la segona imatge (transparent) es molt més estètica que la primera até que la pots posar damunt de qualsevol fons sense que hi surti aquest empipador enquadrament blanc.
Per aconseguir aquesta transparència obrirem el gif original amb "Animation Shop"
Com podeu observar el fons de la bandera és blanc i el dibuix també utilitza el mateix color. Això ens impedeix fer una transparència directa atès que transparentaríem el símbol de la pau.
El segon pas consistirà en guardar cada "frame"... F:1, F:2... etc. en format BMP...

 
... i tintar amb un color que no contingui la imatge. En aquest cas hem fet servir el verd. Aquest pas el repetirem amb els 10 frames que composen aquest gif animat.

 
Amb el Photo Editor transparentarem el color verd , aconseguint l'efecte que veiem a la imatge de baix. A partir d'aquí ja disposem d'una imatge transparent que procedirem a guardar en format GIF. Repetirem aquest pas amb totes les imatges que tenim en BMP.

 
Estem, un cop guardades totes les imatges en format GIF, ja en condicions de construir un gif animat transparent. Tornarem a utilitzar "Animation Shop", escollirem l'opció "Animation Wizard" que tenim a "File" i, procurant que a la segona pantalla que ens surt estigui activada la casella "Transparent", clicarem "Siguiente" fins arribar a la finestra que ens deixa escollir la velocitat dels "frames".
En aquest cas seleccionarem 10 i deixarem activada l'opció "yes, repeat
 the animation indefinitely". Això ens proporcionarà una animació repetida. Veiem-ho
 gràficament.

 
Tant sols ens queda inserir els gifs transparents (frames) per ordre, guardar l'arxiu obtingut i haurem acomplert ja el nostre objectiu : la bandera de la pau transparent.

 
I ara a la pàgina següent trobaràs la solució a una de les preguntes que més internautes es fan, i que omplen el correu electrònic amb els seus dubtes: "Com col·locar un gif animat com a fons de pantalla o escriptori?". A mi també m'ha costat una mica descobrir-ho... uf!!! Però aquí està el tema resolt per fi.

 
 Tornar a la pàgina principal
Enrera
Endavant